, ,

NOVO NA TRŽIŠTU – RISO SCOTTI CRNA RIŽA VENERE

Predstavljamo novitet na tržištu od strane brenda Riso Scotti – crnu rižu Venere. Riso Scotti, dobro etabliran na globalnoj razini sa svojim izvrsnim Carnaroli i Arborio rižotima, dodaje Venere u svoj portfelj robnih marki. Nastoji dodatno istražiti koncept autentičnog talijanskog okusa te ga kroz ovu aromatičnu rižu jedinstvenog okusa dovodi u jela svake zemlje. Svestranost Venere čini je idealnom za predjela, priloge i cjelovite obroke.

Podrijetlo talijanske crne riže

Ovu sortu aromatične crne riže stvorio je u Italiji 1997. godine Sa.Pi.Se od križanja sorte riže iz doline Po i crne azijske sorte. Rezultat je biljka koja može izdržati talijansku klimu i koja se uzgaja u Italiji. Prema legendi, crnu rižu od koje potječe Venere slavili su stari kineski carevi zbog svojih nutritivnih i afrodizijačkih svojstava (odakle dolazi i naziv zabranjene riže). Zapravo se smatra dragocjenom hranom, ne samo zbog elegancije i ekskluzivnosti svoje boje, već prije svega zbog nutritivnog bogatstva proteinima i mineralnim solima (željezo, mangan, selen) i antioksidansima.

Linija Venere

Linija Riso Scotti Venere ima za cilj unijeti na domaće i međunarodne stolove svu jedinstvenost prve talijanske aromatične crne riže cjelovitog zrna, ikone talijanske tradicije. Pozornost na potrošača i inovaciju, tipične za brend, dovela je do stvaranja linije svestranih proizvoda, sposobnih da zadovolje potrebe i nepca. Iskustvo Riso Scottija i certificirani lanac opskrbe Riso Venere jamče podrijetlo, sljedivost i maksimalnu kvalitetu. Zahvaljujući svojim kvalitetama i svestranosti, Venere je cijenjen i od strane najstručnjaka, posebno u Ho.Re.Ca. svijetu. Vole ga i tradicionalniji potrošači, koji žele unijeti pravu deliciju u svoja uobičajena jela, kao i trendi gurmani koji vole eksperimentirati u kuhinji.

Posljednje, ali ne manje važno, Venere je također sinonim za dobrobit, pa je iz tog razloga posebno privlačna potrošačima koji brinu o zdravoj prehrani.

Riso Scotti je proizveo prvu talijansku aromatičnu crnu rižu u tri nove reference, počevši od tradicionalne suhe Venere riže u kartonskoj kutiji od 500 g (12-14 minuta). Također ne smijete propustiti 2-minutnu vrećicu Venere, kuhana na pari kako bi sačuvala sav svoj miris i okus, i 2-minutnu, Venere za poke, kuhanu na pari, napravljenu od Venere riže, crvene riže s dodatkom sojinog umaka.