Kewpie majoneza: Tajni sastojak koji je osvojio svijet

Kada pomislimo na majonezu, većina nas zamišlja klasičan kremasti dodatak sendvičima ili salatama. No, jeste li znali da postoji majoneza koja je postala prava kulinarska ikona? Upoznajte Kewpie majonezu, japanski favorit koji je osvojio srca gurmana diljem svijeta.

Što Kewpie čini posebnom?

Kewpie majoneza nije samo još jedan proizvod na polici; ona je simbol japanske kulinarske kulture. U Japanu, Kewpie je toliko utkana u svakodnevni život da je postala sinonim za majonezu. Kada Japanci misle na majonezu, oni ne misle na generički proizvod, već na Kewpie. Ova majoneza simbolizira bogatstvo i autentičnost okusa koje su osvojile generacije potrošača, i sada ta tradicija prelazi granice Japana, osvajajući međunarodna tržišta.

Globalni utjecaj Kewpie majoneze

Zanimljiv primjer globalnog utjecaja Kewpie majoneze može se vidjeti u popularnoj sushi rolici poznatoj kao California Roll. Ova sushi rolica, koja je nastala u Los Angelesu 1960-ih godina, originalno sadrži Kewpie majonezu, što joj daje karakterističan kremasti okus i jedinstvenu teksturu. U nekim zemljama, Kewpie majoneza se ponekad zamjenjuje Philadelphia namazom, no izvorni recept koristi upravo Kewpie, čime se dodatno potvrđuje njen status kao ključnog sastojka ne samo u japanskoj, već i u fuzijskoj kuhinji širom svijeta. Ovo je samo jedan od primjera kako je Kewpie majoneza postala univerzalni jezik okusa koji spaja različite kulture.

Zašto je Kewpie bez konkurencije?

Kewpie majoneza se proizvodi s dvostruko više žumanjaka nego većina drugih majoneza, što joj daje karakterističan bogat, kremast okus. Poznata je i po tome što koristi isključivo žumanjke, bez bjelanjaka, što joj daje bogatiju i kremastiju teksturu u usporedbi s većinom drugih majoneza na tržištu. Ovaj proizvod je prvi put predstavljen japanskom tržištu 1925. godine, i od tada je osvojio srca milijuna potrošača. Kewpie majoneza je posebno popularna zbog svoje svestranosti u kulinarstvu – savršena je za salate, sendviče, sushije, pa čak i kao tajni sastojak u nekim tradicionalnim japanskim jelima.

PRAKTIČNA SQUEEZE BOČICA S DVA NASTAVKA- Široki zvjezdasti i uski otvor za precizno doziranje!

Zaključak

Ako još niste imali priliku isprobati Kewpie majonezu, možda je vrijeme da je dodate na svoju listu kulinarskih avantura. Tko zna, možda će upravo ona postati vaš novi omiljeni dodatak jelima, donoseći dašak japanske tradicije na vaš stol. Pronađite ju na shop.nikas.hr!