PREMIJERA: PASTA VENERE x JRE

Novost je stigla među redove JRE chefova. Na sam spomen crne tjestenine svi su pokazali veliki interes.  „Gdje je pašta?“ bila je prva stvar koju su pitali kad su nas ugledali na pragu malog obiteljskog butique Hotela San Rocco u Brtonigli, gdje se ovog utorka održao JRE Press event.

Udruženje mladih kuhara i restauratera JRE, jednom godišnje organizira ovakav event na kojem predstavlja svoje novosti i novosti svojih partnera novinarima i ljubiteljima gastronomije. Baš smo stoga odabrali ovu priliku kako bi svojim prijateljima predstavili ono što će tokom ove godine, ali i duže, biti u našem fokusu.

Pašta Venere, kako je popularno zovemo u Istri i na Kvarneru, stigla je na svoju hrvatsku premijeru. Nakon talijanske premjere u siječnju ove godine u Genovi, došao je trenutak da je predstavimo i našem tržištu. Integralna je to tjestenina jedinstvenog okusa i profinjene estetike koja donosi novo izdanje već poznatih jela. Napravljena je od talijanske durum pšenice i integralnog brašna crne riže Venere, a ponosi se brojnim nutritivnim blagodatima.

Pod kuharskom palicom JRE chefova u San Roccu je premijerno pripremljena uz pečat lokalnih namirnica-  umak od kvarnerskih kozica, salse Chiavalon i Karlić tartufa. Od brojnih prisutnih mogle su se čuti pozitivne reakcije i komentari kako je tjestenina izrazito ukusna i zanimljive teksture.

Uz ukusna jela odlično su se uklopila vrhunska vina brojnih vinara. Uz već poznatog člana, vinariju Kozlović, zapaženi su bili Cuj, Korta Katarina, Erdaro, Cattunar, Senjković i Ipša, a svoje su proizvode predstavili i Old pilots gin, Aperitivo Nonino, Rajska rajčica, Karlić tartufi te Mari Fish.

Veliko nam je zadovoljstvo što smo imali priliku predstaviti Pastu Venere svim prisutnima, uzevši u obzir kako je Riso Scotti od svih partnerskih tržišta odabrao upravo Hrvatsku (i Sloveniju) za predstavljanje ove tjestenine.