Chef David Skoko ambasador za brand Kikkoman.
, ,

DAVID SKOKO I DALJE U ULOZI KIKKOMAN AMBASADORA ZA HRVATSKU

Prije nekih godinu dana potpisali smo ugovor s Batelininim chefom i prvim hrvatom na 24Kitchen-u, Davidom Skokom. Tim činom chef Skoko postao je ambasador branda Kikkoman za Hrvatsku. Kroz godinu dana na svim radionicama, edukacijama, eventima i društvenim mrežama (IG, FB) David je svoje polaznike, učenike i pratitelje educirao o tome na koji način se soja umak primjenjuje u internacionalnoj, ali i svakodnevnoj kuhinji. Osim isticanja nebrojnih kombinacija i benefita klasičnog soja umaka, Skoko se na svakom koraku trudio svima približiti šarolik Kikkoman asortiman kao i posebnosti svakog pojedinog umaka.

Inače, Kikkoman je lider na svjetskom tržištu japanskih soja umaka pa se tako može pronaći na stolovima svih boljih sushi barova kako u cijelom svijetu, tako i u Hrvatskoj. Ono što klasični Kikkoman soja umak čini posebnim je činjenica da se dobiva prirodnom fermentacijom i čine ga svega 4 sastojka: voda, soja, pšenica i sol.

Kikkoman soja umak je potpuno prirodni umak koji se sastoji od samo četiri sastojka.

 

Godine 1997. Kikkoman je otvorio prvi europski proizvodni pogon u Nizozemskoj, zahvaljujući kojemu je zadovoljena sve veća potražnja za soja umakom u Europi. Ovaj pogon i dalje proizvodi svaku Kikkoman bočicu za cijelo europsko tržište, koja zatim zahvaljujući dobavljačima dolazi u vaše ruke.

Iako se soja umakom začinjavaju tradicionalna jela azijske kuhinje, već duži niz godina koristi se i u restoranima europske kuhinje. Njime se svakodnevno začinjava meso, a sve više se koristi i kao preljev kod različitih salata, jela od riže ili pak jaja. No, posebna je veza između ribljih jela i soja umaka, a kako je upravo David Skoko, uz kolegu Hrvoja Zirojevića, jedan od vodećih hrvatskih specijalista za sirovu ribu, ne čudi da smo se pred godinu dana obratili upravo njemu.

Zadovoljni svime postignutim, s ponosom vam prenosimo da je pred koji dan ugovor obnovljen, a David Skoko ilitiga Ribarev SIN i dalje nastavlja obnašati funkciju Kikkoman ambasadora. Nadamo se da će i dalje mnogi od vas pronalaziti nadahnuće upravo u Davidovim savjetima i receptima te uz Kikkoman svakodnevno unaprjeđivati svoja jela.

David Skoko kuha uz Kikkoman Sezam umak. David Skoko ambasador širokog asortimana Kikkoman umaka

Autor: Laura Pulić