Meksička jela s tortiljama. Što sve mogu pripremiti s tortiljama.
,

MALA ABECEDA MEKSIČKIH JELA S TORTILJAMA

Nebrojeno puta susreli ste se s tortiljama, bilo u vlastitoj ili tuđoj kuhinji, na policama supermarketa, u restoranima… Pojmovi Burrito, Taco ili Chimichanga nisu vam strani, ili barem nisu potpuno strani. Međutim, još uvijek niste u potpunosti…
sushi_saitaku
,

SAITAKU: STEP BY STEP PRIPREMA SUSHIJA KOD KUĆE

Na našem web shopu možete pronaći gotovo sve što vam je potrebno za izradu sushija – najzdravijeg fast fooda na svijetu: listove sushi nori alge, rižu za sushi, ukiseljeni đumbir, wasabi pastu, rižin ocat, sojin umak, bambusove štapiće…

NIKAS – SRETAN 30i!

Mjesec lipanj, mjesec je slavlja u Nikasu! Naime, s ponosom Vas obavještavamo da smo napunili velikih 30! Od samog početka (1990. godine) fokus nam je bio na vrhunskim proizvodima i njihovu dovođenju na hrvatsko tržište. 30 godina kasnije…
,

160. ROĐENDAN RISO SCOTTI BRENDA

Dolaskom 2020. godine Riso Scotti ušao je u slavlje svog velikog 160. rođendana. Kompaniju je davne 1860. godine osnovao Pietro Scotti, a danas predstavlja brend koji ne treba posebno predstavljati. Iza imena Riso Scotti stoji najmodernija…

GORAN LELAS – DIZAJNER IZNIMNE MAŠTE I INOVATIVNOSTI

Već je prošao koji tjedan, od kada nas je napustio Goran Lelas. Istaknuti dizajner, dugogodišnji modni ilustrator i umjetnički direktor Voguea, dizajner dječjih igračaka, dječje odjeće, kostimograf i autor slikovnice “Tajna nestalih…
,

DEGUSTACIJA VINA RODARO U FOOD & WINE BARU GANEUM

Prošlog tjedna održana je prva degustacija vina Rodaro u ugodnom ambijentu Food & Wine Bara Ganeum u Lovranu. Imali smo čast predstaviti vina renomiranog talijanskog vinara Paola Rodara (Friuli-Venezia Giulia) u pratnji degustacijskog…

UPOZNAJTE KIKKOMAN KROZ 12 MJESECI

Soja umak najtipičniji je umak azijske kuhinje i nezaobilazan je sastojak skoro svakog jela Dalekog Istoka. Međutim, njegov okus nadopunjava druge namirnice pa je jedan od omiljenih začina brojnim svjetskim kuharima i već duži niz godina koristi se kako u restoranima azijske, tako i europske kuhinje.
,

EKIPA NIKASA I DAVID SKOKO U POSJETI KIKKOMANU

Prošloga tjedna u pratnji Davida Skoke, inače ambasadora Kikkomana za Hrvatsku, uputili smo se prema Njemačkoj. Točnije, naša prva postaja bila je Düsseldorf – europsko Kikkoman sjedište od 1979. Nakon simpatične dobrodošlice stigli…
,

HEDONIST – Gourmet & Wine

Ovoga vikenda, točnije petak i subotu bili smo dio 3. izdanja Hedonista – Gourmet & Wine. U Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u Opatiji, festival vina & gastronomije okupio je 60ak pomno biranih vinarija iz svih krajeva Hrvatske i šire, te vrhunske chefove hrvatske i slovenske gastro scene.
BurgerFestival10

ZAVRŠILO 4. IZDANJE ZAGREB BURGER FESTIVALA POWERED BY TABASCO®

Ove godine završetkom ljeta, završilo je i četvrto izdanje možda najposjećenijeg street food festivala – Zagreb Burger Festival, odnosno Zagreb Burger Festival powered by TABASCO®. Kroz jedanaest dana svi burgeroljupci mogli su uživati u više od 70 kreativnih, ukusnih i s ljubavlju pripremljenih burgera.