Nikas tim u posjeti majstorima slastičarstva iz Agrimontane
Naš tim imao je izvanrednu priliku posjetiti majstore izrade slastica u Agrimontani i unaprijediti svoje kulinarske vještine na uglednom Cast Alimenti Institutu. Tamo smo učili od vrhunskih predavača, Yurija Cestarija i Francesca Boccie, ponosnog člana talijanskog nacionalnog tima na Coup du Monde de Pâtisserie.
Naši partneri iz Agrimontane su još jednom potvrdili svoj renome u proizvodnji visokokvalitetnih prirodnih sastojaka za slastičarstvo i pripremi vrhunskih slastica. Osnovana 1972. godine, Agrimontana se ističe predanošću tradiciji, inovaciji i korištenju najkvalitetnijih sirovina. Njihov asortiman uključuje proizvode poput kandiranog voća, marmelada, meda i raznih krema bez umjetnih dodataka. Sa sjedištem u Piemontu, Agrimontana je postala sinonim za izvrsnost u kulinarskom svijetu, surađujući s najboljim slastičarima i kuharima diljem svijeta kako bi pružila nezaboravne okuse i vrhunsku kvalitetu.
Kao dio našeg putovanja, posjetili smo šarmantnu obiteljsku slastičarnicu Bresca Cortinovis, imali priliku obići prostrani proizvodni pogon DAV Lab, u vlasništvu kulinarskih vizionara Cicera Cerea i njegovog brata Boba te posjetili poznati restoran Da Vittorio u vlasništvu braće Cerea. Cicero i Bob vode dva restorana s tri Michelin zvjezdice, oba pod imenom Da Vittorio, smještena u Bresci i Milanu.
Da Vittorio bio je neizostavan dio našeg posjeta, zahvaljujući našim prijateljima iz Agtimontane. U restoranu Da Vittorio iskusili smo izvanredno gostoprimstvo i kulinarsku izvrsnost iz prve ruke.
Zahvalni smo na stečenom iskustvu i uzbuđeni što ćemo ovo znanje podijeliti sa svojim partnerima u Hrvatskoj!
Nikas tim