ZAVRŠILO 4. IZDANJE ZAGREB BURGER FESTIVALA POWERED BY TABASCO®

Ove godine završetkom ljeta, završilo je i četvrto izdanje možda najposjećenijeg street food festivala – Zagreb Burger Festival, odnosno Zagreb Burger Festival powered by TABASCO®.

Kroz jedanaest dana svi burgeroljupci mogli su uživati u više od 70 kreativnih, ukusnih i s ljubavlju pripremljenih burgera. TABASCO® Burger Bar by Mate Janković, RougeMarin i Marin Medak, The Garden Bar&Kitchen by Marko Palfi, Submarine, El Toro, Maredo, Deno Burger, Good Food, Barcode Mitra, slovenski Lars&Sven, The Burger Bar samo su neka od imena u čijim ste burgerima mogli uživati. Četvrto izdanje festivala svakako je obogatio Kikkoman Steak District, gdje su se smjestili BarbaQ i Reshetka by Đurina Hiža. O uspješnosti Kikkoman Steak Districta dovoljno govori činjenica da je upravo Reshetkin „Divlji Đuro“ proglašen najukusnijim burgerom festivala od strane posjetitelja, a osvojio je i visoko 2. mjesto na „blind“ testingu, od strane uglednih hrvatskih gastro stručnjaka.

Sve je bilo popraćeno i bogatom ponudom pića, gdje nas je osvojio Helles – novo, osvježavajuće pivo nastalo u pivovari The Garden Brewery, posebno za ovaj Burger Festival, te Marin Nekić naš najdraži čarobnjak kada su kokteli u pitanju. Ovoga puta su nam prvi izbor bili kokteli s dodatkom TABASCA – Spiced MOJITO i Vatrogasni GEMBAČ.

Cijelu priču bilo je moguće zaokružiti i slatkim „zalogajčićem“. Na Le Kolač kućici posjetitelji su mogli birati između devet zanimljivih okusa, kao što je kombinacija s Chiavalon maslinovim uljem i kozjim sirem, ili pak ona s dodatkom tartufa. Za one koji su tražili šećer na kraju, a nisu od kolača, mogli su ga pronaći u Unicorn shakeovima na RougeMarine štandu.

A sad: „Što je Burger bez umaka?“ Ne znamo, ne želimo znati i ovoga puta nismo saznali. Kao glavni sponzori ovog, za mnoge omiljenog street food festivala u Hrvatskoj, pobrinuli smo se da svaka burger kućica bude opremljena svim vrstama TABASCO® umaka, od onih blažih do jačih, i jednim novim TABASCO® hitom – SRIRACHOM. Za sve postojeće i nove TABASCO® fanove, omogućili smo i promo cijene svih umaka na TABASCO® fan kućici.

U sklopu Zagreb Burger Festivala po prvi puta u Hrvatskoj organizirali smo i Harvest Party. Riječ je o partyju koji TABASCO® dobavljači organiziraju diljem svijeta, u razdoblju od kraja kolovoza do kraja rujna, upravo kada se na Avery Islandu i beru tabasco papričice. U sklopu ovog slavlja izravno s Avery Islanda stigla su nam dva TABASCO® MASHA, odležani i novi. Bila je to jedinstvena prilika za degustirati originalnu sirovinu najpoznatijeg umaka na svijetu. Svi posjetitelji uživali su ukusnim i spretno izmiksanim koktelima od strane Marina Nekića, gdje je glavni sastojak bio TABASCO. Cijeli event podržali su i mediji, food blogeri, partneri, klijenti i naši chefovi, uživajući u TABASCO burgerima spremljenim po recepturi Mate Jankovića, a ekipa iz Le Kolača pripremila je ukusne čokoladne TABASCO® praline. Događaj je svojim prisustvom zasigurno uljepšao i Gary Evans, internacionalni Tabasco Chef, poznat i kao TABASCO HOT CHEF, koji je s ljubavlju i strpljenjem odgovarao na sva pitanja u vezi najpopularnijeg umaka.

Sve u svemu bilo je to 11 dana odličnih burgera i pića, ali ono što je još bitnije, 11 dana vrhunske atmosfere i energije.

ZBF, do viđenja!

Foto: Sandro Sklepić

Autor: Laura Pulić