,

Stevo Karapandža: Mala knjiga velikog majstora

Nedavno je izašla nova kuharica Steve Karapandže, legendarnog kuhara cijele regije, pod nazivom Mala knjiga velikog majstora. Ova simpatična kuharica broji tridesetak recepata prigodnih za svaki dan i za svakoga.

Jedan od najvažnijih hrvatskih kuhara uopće, nakon 25 godina života u Švicarskoj vratio se u Lovran te uživa punim plućima u svom aktivnom umirovljeničkom životu. Publika ga pamti po televizijskoj kulinarskoj emisiji „Male tajne velikih majstora kuhinje“, u kojoj je godinama sudjelovao uz Olivera Mlakara i Ivu Serdara. Bez obzira na skoro 71 godinu života i dalje je prisutan na gastronomskoj sceni – kao sudac s licencom Svjetskog udruženja kuharskih saveza na najvećim svjetskim gastronomskim natjecanjima, ali i kao savjetnik ugostiteljima koje konstantno nesebično opskrbljuje svojim savjetima i podrškom.

Knjigu u slobodnoj prodaji možete pronaći u prodavaonicama Pošte, Tiska, u Super Konzum prodavaonicama te u knjižarama, i to pretežno Znanje. U prodavaonicama Konzuma, Plodina, Spara, Kauflanda, Peveca i KTC-a možete pak pronaći SET: tava Mehrzer 28cm + kuharica.

Najpoznatiji kuhar svih vremena s područja cijele bivše Jugoslavije, u ovoj kuharici fokusirao se na pripremu finih domaćih jela i tradicionalnih okusa. Čast nam je što legendarni kuhar u svim svojim jelima kao što su rižoto s roquefortom, punjene paprike, sarma, teleći odresci s limunovim umakom i rižom, pileći curry s rižom, a čije recepte možete pronaći u ovoj kuharici, koristi upravo nezaobilaznu Scotti rižu.

Nadamo se da ova korisna kuharica nije zadnja koju nam je majstor Karapandža pripremio.

Autor: Laura Pulić