Nedavno je izašla nova kuharica Steve Karapandže, legendarnog kuhara cijele regije, pod nazivom Mala knjiga velikog majstora. Ova simpatična kuharica broji tridesetak recepata prigodnih za svaki dan i za svakoga.

Jedan od najvažnijih hrvatskih kuhara uopće, nakon 25 godina života u Švicarskoj vratio se u Lovran te uživa punim plućima u svom aktivnom umirovljeničkom životu. Publika ga pamti po televizijskoj kulinarskoj emisiji „Male tajne velikih majstora kuhinje“, u kojoj je godinama sudjelovao uz Olivera Mlakara i Ivu Serdara. Bez obzira na skoro 71 godinu života i dalje je prisutan na gastronomskoj sceni – kao sudac s licencom Svjetskog udruženja kuharskih saveza na najvećim svjetskim gastronomskim natjecanjima, ali i kao savjetnik ugostiteljima koje konstantno nesebično opskrbljuje svojim savjetima i podrškom.

Knjigu u slobodnoj prodaji možete pronaći u prodavaonicama Pošte, Tiska, u Super Konzum prodavaonicama te u knjižarama, i to pretežno Znanje. U prodavaonicama Konzuma, Plodina, Spara, Kauflanda, Peveca i KTC-a možete pak pronaći SET: tava Mehrzer 28cm + kuharica.

Najpoznatiji kuhar svih vremena s područja cijele bivše Jugoslavije, u ovoj kuharici fokusirao se na pripremu finih domaćih jela i tradicionalnih okusa. Čast nam je što legendarni kuhar u svim svojim jelima kao što su rižoto s roquefortom, punjene paprike, sarma, teleći odresci s limunovim umakom i rižom, pileći curry s rižom, a čije recepte možete pronaći u ovoj kuharici, koristi upravo nezaobilaznu Scotti rižu.

Nadamo se da ova korisna kuharica nije zadnja koju nam je majstor Karapandža pripremio.

Autor: Laura Pulić