,

160. ROĐENDAN RISO SCOTTI BRENDA

Dolaskom 2020. godine Riso Scotti ušao je u slavlje svog velikog 160. rođendana.

Kompaniju je davne 1860. godine osnovao Pietro Scotti, a danas predstavlja brend koji ne treba posebno predstavljati. Iza imena Riso Scotti stoji najmodernija tvornica na svijetu u kojoj se obrađuje pažljivo odabrana riža uz konstantu provjeru kvalitete sirovina i finalnog proizvoda. Osim što su Riso Scotti proizvodi postali neizostavni dio gotovo svakog kućanstva, upravo njihova riža koristi se i u najekskluzivnijim restoranima svijeta uz preporuku najpoznatijih svjetskih chefova.

Kako bi obilježili svoj 160. rođendan, u Scottiju su odlučili svoju najfiniju vrstu riže i onu po kojoj su najpoznatiji – CARNAROLI rižu predstaviti u originalnim pakiranjima iz 60ih.

U svakom prikazanom pakiranju (1956., 1954., 1951.) nalazi se CARNAROLI Invecchiato riža, 850g.

Kako bismo i mi obilježili 160. Scottijev rođendan, za vas smo pripremili rođendanski popust u iznosu od -20% na dvije Carnaroli vrste na našem web shopu.

CARNAROLI Invecchiato, 850g

Riječ je o carnaroli riži odležanoj 18 mjeseci. Nakon 18 mjeseci „odmora“ na nižim temperaturama, sastojci škroba postaju stabilni, a zrno riže postaje strukturirano i kruto. Zahvaljujući tome prilikom kuhanja oslobađa se manje proteina, vitamina i škroba, a tekućina i začini se bolje apsorbiraju. Ova bitna svojstva koja ju razlikuju od standardne riže, omogućuju pripremu pravog gurmanskog rižota. Upravo Carnaroli Invecchiato prvi je izbor mnogih vrhunskih chefova za superkremasti rižoto.

(Odababrao Deni Srdoč, Draga di Lovrana, Michelin star chef)

Carnaroli Superfino, 1kg

Carnaroli Superfino klasik je kojeg morate imati u svojoj kuhinji za pripremu ukusnih rižota i ostalih finih jela od riže. Ugljikohidrati od kojih se sastoji lako se apsorbiraju, a ne posjeduju alergene koji mogu izazvati iritantne negativne reakcije.

Autor: Laura Pulić