Venere sushi radionica

Zašto preferiramo crni sushi? Zato što je hranjiviji, izvrsnog je okusa i sjajnog izgleda! ?

Za one koji ne znaju, crni sushi se radi s integralnom crnom rižom Venere. Ova riža je prirodno crna, sadrži više vlakana, proteina, minerala i antioksidansa od bijele riže. Venerina nepogrešiva ​​prirodna ljubičasto-crna boja dolazi od antioksidansa antocijanina, a sama riža tijekom kuhanja oslobađa karakterističan miris svježe pečenog kruha i orašastih plodova te daje svakodnevnim jelima neočekivani obrat.

Prošli smo tjedan, uz podršku našeg sushi chefa Mladena, to znanje podijelili s našim klijentima ugostiteljima i pokazali kako pripremiti crni sushi u  restoranima i oduševiti goste nečim novim, zdravim i izuzetno hranjivim.

Podsjetimo se, ovu sortu aromatične crne riže stvorio je u Italiji 1997. godine Sa.Pi.Se od križanja sorte riže iz doline Po i crne azijske sorte. Rezultat je biljka koja može izdržati talijansku klimu i koja se uzgaja u Italiji. Prema legendi, crnu rižu od koje potječe Venere slavili su stari kineski carevi zbog njenih nutritivnih i afrodizijačkih svojstava (odakle dolazi i naziv zabranjene riže). Zapravo se smatra dragocjenom hranom, ne samo zbog elegancije i ekskluzivnosti njene boje, već prije svega zbog nutritivnog bogatstva proteinima, mineralnim solima (željezo, mangan, selen) i antioksidansima.