,

DRUGO IZDANJE DRŽAVNOG PRVENSTVA PIZZAIOLA

U ponedjeljak 11.03.2019. održano je 2. izdanje državnog prvenstva pizzaiola u prostorima pizzerije O’Hara u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza i Hrvatske udruge pizzaiola. Deset pizzaiola iz svih dijelova Hrvatske, po tri najbolja s tri regionalna pizza kupa te prošlogodišnji državni prvak, borilo se za titulu najboljeg. Svih je vodio isti cilj: pokazati svoje umijeće, predstaviti svoju pizzeriju te savršenom pizzom osvojiti titulu i glavnu nagradu.

Pred naše najbolje pizzaiole stavljen je sljedeći zadatak: napraviti najbolju Margherita pizzu te dokazati svoje umijeće i kreativnost pripremom pizze po vlastitom izboru. Svjedočili smo raznim kreacijama: pizzi s jabukama i kruškama, pizzi s dodatkom „Gravče na tavče“, pizzi s hokaido tikvom, pa i pizzi s krunom čiji je tvorac na kraju i „okrunjen“.

Odluka nije bila jednostavna. U jakoj konkurenciji pobjedu je odnio Mirko Perić iz Basta Gourmet Bara u Splitu, drugoplasirani bio je Darijan Katalinić iz Pizzerije Chello u Zagrebu, a treće mjesto osvojio je Dejan Pušelj iz Pizzerije Lipov hlad u Osijeku.

Cijeli događaj ne bi bio moguć bez sponzora. Čast nam je što je Nikas sa svojim brendovima Molino Quaglia i Tabasco podržao ovakav event. Kao što cijeli događaj ne bi bio moguće bez sponzora, tako ni savršena pizza ne bi bila savršena bez najbolje odabranih sastojaka za njezinu pripremu. Osim Petra brašna specijaliziranih za pripremu tijesta za pizzu iz bogatog Molino Quaglia asortimana, te Tabasca koji je već odavno postao omiljen dodatak svake pizze, koristili su se i mnogi drugi Nikasovi proizvodi neizostavni u pripremi pizze: Chiavalon maslinovo ulje, Solania San Marzano rajčice, Steriltom Tomato Pulp, Fos kalamata masline, Maruzzella tuna u biljnom ulju, La Chinata dimljena mljevena paprika.

Čestitamo pobjednicima i ostalim sudionicima na pokazanom znanju i vještinama!

Nadamo se da ćemo i dogodine biti dio ovakvog sjajnog događaja koji spaja pizzaiole iz cijele Hrvatske i potiče razvoj struke.

Autor: Laura Pulić