Radionicom slikanja s kavom otvoreni Dani Caffe Diemme kave u Grad Kavani i Bistrou

U srcu grada, gdje se miris kave miješa s umjetnošću, u suradnji s  Caffe Diemme Hrvatska i Grad Kavana i Bistro priređujemo nezaboravno putovanje tijekom Dana kave tokom mjeseca veljače. Ova serija događanja i posebnih ponuda obećava spoj senzacija koji će očarati i najzahtjevnije ljubitelje kave. Grad Kavana & Bistro je jedinstveno mjesto u gradu koje nudi vrhunsku talijansku 100% arabica kavu Caffe Diemme, čija čokoladna aroma i okus sušenog voća pružaju jedinstveno i nezaboravno iskustvo svakom ljubitelju kave.

Caffe Diemme nastaje spojem tradicije, strasti i modernijih tehnologija te predstavlja jednu od 3 najmodernije opremljene tvornice kave u Italiji. Od 1927. Diemme istražuje svijet kave i sve njezine aspekte, zbog želje za stvaranjem, ali i širenjem napredne kulture ispijanja vrhunske talijanske kave, a prisutna je u više od 45 zemalja svijeta.

Dani kave u Grad Kavani i Bistrou započeli su kreativnom radionicom slikanja s kavom, Caffe Diemme Coffee & Art. Umjetnički doživljaj bio je prožet mirisima i okusima, gdje se tempere i kava stapaju u jedinstvenu simfoniju. Sudionici ove radionice nisu samo stvarali umjetnička djela, već su doživjeli spoj kreativnosti i gastronomskog užitka. Druga u nizu radionica Coffee & Art održat će se 28. veljače u Grad Kavani i Bistrou s početkom u 18 sati, a prijaviti se možete na linku.

U samom središtu ove promotivne ponude nalaze se Kao kakao slastice, pažljivo osmišljene za ljubitelje specijaliteta s kavom. Kremasta Opera spaja sočan čokoladni biskvit, cappuccino kremu i gusti ganache od tamne čokolade. Nezaobilazni tradicionalni Tiramisu bogate teksture i svilenkaste kreme upotpunjen savršeno uravnoteženim espressom. Ovdje se svaki sastojak pažljivo slaže kako bi stvorio savršenu sinergiju s okusom vrhunske kave.

Ljubav prema kavi dodatno će se slaviti uoči Valentinova. Posebni nagradni natječaj na društvenim mrežama otvorit će vrata za dva sretna para, koji će uživati u trenucima dijeljenja kave i slasnih kolača, stvarajući uspomene koje će trajati.

Vrhunac Dana kave bit će ekskluzivna prilika kušanja Brasil Rainforest 100% arabica kave jedinstvenog podrijetla od 22. do 29. veljače. Ovo posebno izdanje svjetski poznate brazilske kave, s notama slatkog čokoladnog okusa, nosi sa sobom priču o održivosti. Certifikat održivosti dodijeljen je uzgajivačima koji su posvećeni klimatski održivim praksama, regenerativnom uzgoju i očuvanju prašuma.

Diemme kava jedinstvenog podrijetla i mješavine 100% arabica kave njihova su interpretacija najboljih svjetskih kava i to sve samo ne obične, uzgojene u skladu sa zemljom i s velikim poštovanjem prema onima koji je uzgajaju. Mješavine se obično rade pomoću tri različita izvora kave, na temelju dubinskog istraživanja sirovih zrna kave i korištenjem različitih metoda obrade kako bi se uravnotežio okus u šalici.

Unutar svoje Caffe Diemme Akademije, treće po redu po veličini u Italiji, njeguje i širi strast i znanje o svijetu kave koja se prenosi već generacijama. Akademija nudi tečajeve za bariste, latte art, SCA, izučavanje i edukaciju o alternativnim ekstrakcijama, ali i ostale tečajeve vezane za hranu i piće te vođenje ugostiteljskih objekata.

Za trajanja Dana kave vrijedi posebna ponuda za goste Grad Kavane i Bistroa i Nikas-a. Moguće je iskoristiti -20% popusta na cijeli asortiman Caffe Diemme na Nikas web shopu uz kod (kavaGrad20%) i uživati u trenucima ispijanja vrhunske talijanske kave kod kuće.

Dani Caffe Diemme kave slave umjetnost i kulturu ispijanja kave, a trude se ponuditi više od običnog iskustva. Ovo partnerstvo obilježava predanost kvaliteti i strastvenu posvećenost stvaranju trenutaka koji ostavljaju dojam.

To je putovanje kroz okuse, umjetnost i ljubav prema kavi.