CAFFE DIEMME CAPTAIN’S BRUNCH, 21.09.2022., KASTAV

U gradu kapetana, na fortici gdje seže pogled na cijeli Kvarnerski zaljev, započinje priča o kavi…

Događaj 21.09.2022,. na kojem smo prezentirali kavu Diemme smjestili smo u pitoreskni kvarnerski gradić, na mjestu s kojeg su ispraćani i dočekivani kapetani- kastavskoj Fortici. Prigodno nazvan Captain’s Brunch, pričao je priču dalekih zemalja iz kojih nam kava dolazi, povezujući je s nautičkom poviješću grada Kastva i njegovih kapetana.

Ova prezentacija kave otišla je i korak dalje od klasične te smo željeli pokazala kako kava ne mora biti smo topli napitak, već namirnica puna potencijala u gastronomiji. Priču o kavi ispričali smo zajedno s lokalnim ugostiteljima i proizvođačima.

Vlasnik Oštarije Fortica, Željko Markus, osmislio je nekoliko prigodnih specijalieta s kavom Diemme. Biftek mariniran u kavi, rižoto od šumskih gljiva na kremi od kave, kuglice pikantne čokolade prelivene kavom i, neizostavan talijanski desert, tiramisu. Sva ova jela nosila su domišljate nazive poput, Kapetanovo blago, Sedam mora i Zlato starog mornara, koji su posjetitelje odnosili na gastro pustolovinu dalekim morima.

Osim ovih delicija, našao se tu i sladoled osmišljen po recepturi Tomasa Maglice, posebno za ovu prigodu- espresso sladoled sa hrskavim zrncima kave i kakaa i sladoled od kave i mascarpone sira.

No, priča o kavi ne staje ovdje. Tim iz lokalne proizvodnje likera Suza T.B. koja posebnu pažnju posvećuje tradicionalnim kvarnerskim likerima i rakijama osmislio je napitke koji vraćaju hrabrost i prilikom najuzburkanijih mora. Fortica, Torpedo i Nevera s Kvarnera nazivi su posebno osmišljanih koktela s Diemme kavom i lokalnim proizvodima Suza.

Uz dobru hranu i piće, dobro raspoloženje nije bilo upitno, a za potpuni doživljaj bio je zadužen Zvjezdan Ružić.

Uz mnoge uzvanike, našla su se tu i neka poznata lica kao gradonačelnik grada Kastva, Matej Mostarac, Mia Negovetić, Filip i Slađana Gržinčić, kao i brojni riječki ugostitelji.

Hvala našim partnerima koji su prepoznali našu viziju i pomogli nam ispričati priču o Caffe Diemme.

📷: Marin Sušlić