• Facebook
  • Twitter
  • Mail
  • Instagram
Tel. +385 51 704 800 | Fax. +385 51 271 220
Nikas
  • Naslovna
  • Brendovi
  • Kanali distribucije
  • Novosti
  • O nama
  • Kontakt
  • Shop
  • Menu Menu
Nalazite se ovdje: Početna1 / Brendovi2 / Marolo

Marolo

Paolo Marolo diplomirao 1967. godine u jednoj od najboljih talijanskih škola za enologe, kod poznatih profesora Giuseppe Dall’Olio i Veiner Salati. Te iste  godine  Paolo postaje  i sam učitelj na tom sveučilištu, gdje pokreće važan tečaj pod nazivom “Priprema ljekovitog bilja i likera”.

Njegova strast za destilacijom je započela u tom sveučilištu, da bi 1977. godine s bratom otvorio  svoju malu destileriju u obiteljskoj kući u Albi, gdje su se na vanjskim zidovima nalazile  freske sv. Terezije, po kojoj je i  destilerija dobila ime. U to je vrijeme, cilj bio proizvesti što veće količine rakije, tokom tijekom cijele godine a Paolo se odlučio za drukčiji pristup. Koristio je kotao koji je radio na principu banja marie a sam postupak dobivanja rakije je  vrlo spor tako da se dobivaju i male količine ali zato su izuzetno kvalitetne. Paolove rakije rođene su zahvaljujući njegovim enološkim i tehničkim znanjem, svojoj strasti i svojoj tvrdokornosti da dobije samo najbolju kvalitetu.

Od njegovih prvih rakija  želja mu je bila da tradicionalni, često rustikalni proizvod pretvori u izvrstan primjer umjetnosti samog destilera. Od tog vremena do danas, on je dosljedno radio isključivo sa plemenitim sortama grožđa  i ostalih sastojaka.  Destilerija tokom godina nije automatizirana i kompjuterizirana, nego se sve i danas radi ručno kako bi se  pažljivo istraživalo i promatralo  svaku fazu procesa destilacije te se sam proces  uvijek može prilagoditi kvaliteti i teksturi korištenih sastojaka. Marolova destilerija Sv. Tereza blisko surađuje s vinogradarima iz različitih regija kako bi se osiguralo samo najsvježiji dropovi, a u tvornici se sve destilira u destilatoru sa dva kotla, što znači da Marolo i danas  ne može destilirati velike količine alkohola, ali zato može uzeti najbolje iz sirovina koje koristi.Dio destilata se dugo pohranjuju u bačvama  od bagrema i hrasta kako bi im pružili poseban miris, eleganciju u svojim aromama i prekrasnu jantarnu boju koja ga čini dragocjenim draguljem proizvodnje destilerije.

WEB: www.marolo.com

PreviousNext
123456

Potražite više naših proizvoda na web shopu

Web shop

Povezani brandovi

 

Sjedište

Nikas d.o.o.
Distributivni centar Nikas
Jušići 69/d, 51213 Jurdani
Hrvatska

Informacije

O nama
Brendovi
Partneri
Impressum
Pravila privatnosti

Ponuda

Hrana
Piće
Začini
Ostalo

Posljednje objave

  • OTVORENO RADNO MJESTO- Komercijalist prodaje HoReCa m/ž
  • NAGRADNA IGRA: “Isprobaj Venere i osvoji nagrade!”
  • JRE Talent & Passion 2022, NIKAS- TRŽNICA SVIJETA
Copyright © Nikas d.o.o. | web by Tempus media
  • Facebook
  • Twitter
  • Mail
  • Instagram
Asachimici Rodaro
Scroll to top
Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.Prihvaćam Odbijam Saznaj više
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Uvijek omogućeno
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Spremi i prihvati