• Facebook
  • Twitter
  • Mail
  • Instagram
Tel. +385 51 704 800 | Fax. +385 51 271 220
Nikas
  • Naslovna
  • Brendovi
  • Kanali distribucije
  • Novosti
  • O nama
  • Kontakt
  • KARIJERE
  • Shop
  • Menu Menu
Nalazite se ovdje: Početna1 / Brendovi2 / DIEMME

Diemme

1927. godine u Padovi je otvorena mala obiteljska pržionica kave pod nazivom „D.M.“ (kasnije preimenovana u „Diemme“). Zahvaljujući godini osnutka, ali i daljnjem uspjehu, danas spada u jednu od povijesnih talijanskih pržionica kave. Zasluge pripadaju obitelji Dubbini, imenu koje već više od devedeset godina stoji iza brenda Diemme. Danas je pod vodstvom treće generacije, koju predstavljaju Giannandrea i Federico Dubbini. Od male obiteljske pržionice, vođeni neviđenom strašću prema kavi i svemu što ona jest, uz savršen spoj tradicionalnog i inovativnog, do modernog industrijskog kompleksa vrijednog divljenja.

Ključne godine, osim već spomenute godine osnutka, su 1961. kada mala obiteljska pržionica prelazi u industrijsko poduzeće te 2009., kada isto poprima oblik modernog kompleksa. Godine 2019. otvorena je i Diemme Akademija koja nudi tečajeve za baristu, latte art, SCA, izučavanje i edukaciju o alternativnim ekstrakcijama, ali i ostale tečajeve vezane za hranu i piće.

Što, zašto i kako?

Od 1927. Diemme istražuje svijet kave i sve njezine aspekte, zbog velike želje za stvaranjem, ali i širenjem napredne kulture ispijanja kave. Diemme je na raspolaganju svim profesionalcima i svim svojim partnerima po pitanju informacija i znanja o kavi i svim njezinim segmentima.

Danas, sa svojim korporativnim proizvodnim kapacitetom većim od 5 milijuna kg, odnosno godišnjim korporativnim kapacitetom od 1,7 milijuna kg, Diemme kava prisutna je u više od 45 zemalja svijeta i 6 franšiznih kafetijera.


SELEKCIJA

U Diemme tvornicu zelena kava dolazi izravno od uzgajivača kave i zadruga s kojima imaju dugogodišnje partnerstvo. Zatim na red dolazi prva faza selekcije – vizualna, u cijelosti vođena vještim rukama i očima Diemme stručnjaka.

Nakon ručne selekcije, dolazi do druge faze, koja se provodi pomoću specijalizirane opreme („SEA CROMEX“ – najnapredniji način sortiranja na tržištu). Ista omogućuje klasifikaciju na temelju vlažnosti i gustoće zrna, utvrđujući tako razinu kvalitete. Nakon provjere potrebne gustoće, odvaja se neupotrebljivi dio. Slijedi faza prženja, proces selekcije u tzv. „crnoj sobi“ s ljubičastim svijetlima te završno testiranje kave na temelju „Brazilian cupping technique“.


ASORTIMAN

Za hrvatsko tržište iz Diemme tvornice dolazi asortiman koji će zadovoljiti svakog pojedinog kupca, bilo da se radi o osobnim potrebama, ili HO.RE.CA. kanalu.

Za osobne potrebe Diemme asortiman možete potražiti na Nikas web shopu, a ubrzo i na policama omiljenih dućana. U ponudi vas očekuje:

  • „Blu“ linija – 100% Arabica; mljevena kava za espresso, moku, cijelo zrno, ESE pods
  • „Bianco“ linija – bez kofeina, mljevena, ESE pods
  • Kompatibilne kapsule za nespresso aparate: CORPO – 65% Arabica/35% Robusta, MENTE – 80% Arabica/20% Robusta, CUORE – bez kafeina, ANIMA DEL SALVADOR – 100% Arabica, SPIRITO DELLA TANZANIA – 100% Arabica

Za potrebe HOtela, REstorana, CAffe barova i drugih ugostiteljskih objekata naši vrijedni komercijalisti pobrinut će se da zajedno pronađete najbolje rješenje, s kojim ćete biti zadovoljni vi, ali prije svega i vaš gost.

Web: www.diemmeattitude.com

Potražite više naših proizvoda na web shopu

Web shop

Povezani brandovi

 

Sjedište

Nikas d.o.o.
Distributivni centar Nikas
Jušići 69/d, 51213 Jurdani
Hrvatska

Informacije

O nama
Brendovi
Partneri
Impressum
Pravila privatnosti

Ponuda

Hrana
Piće
Začini
Ostalo

Posljednje objave

  • OBAVIJEST O PREKIDU SURADNJE
  • ZAŠTO ODABRATI BONNE MAMAN DŽEMOVE ZA PRIREMU KOLAČA I SLASTICA?
  • NOVO NA TRŽIŠTU – SI CON RISO
Copyright © Nikas d.o.o. | web by Tempus media
  • Facebook
  • Twitter
  • Mail
  • Instagram
Riso Scotti RISO SCOTTI - featured
Scroll to top
Ova web stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva.Prihvaćam Odbijam Saznaj više
Privacy & Cookies Policy
Potreban Uvijek omogućeno