Maille
Tradicija proizvodnje senfa stara 269 godina, koju je u naslijeđe ostavio Antoine-Claude Maille, s ukupno 20 vrsta senfova, i 50 različitih vrsta octa. Tradicija ne samo da se održala do danas već se i proširila. Prvi dućan otvoren je u Parizu 1747. godine, a Maille senf korišten je i u kraljevskim dvorima od vremena vladavine kralja Luja XV. Osim u francuskim dvorima, Antoine-Claude Maille prepoznat je po kvaliteti proizvoda te je imenovan službenim dobavljačem i za Austro-Ugarske dvore. Danas Maille Dijon senf slovi za najbolji senf koji se može pronaći na policama dućana, dok se nove vrste i okusi konstantno razvijaju u cilju što boljeg zadovoljenja želja potrošača.
U proizvodnji Maille senfa koriste se sjemenke senfa vrste „Brassica Juncea tj. Smeđa gorušica“ iz regije Burgundija u Francuskoj. Sve prikupljene sjemenke se kasnije kontroliraju te samo one najviše kvalitete nastavljaju u daljnju obradu gdje se prema tajnim receptima dodaju mango, estragon, konjak i drugi sastojci koji obogaćuju senf.
Maille jednaku pažnju posvećuje i očuvanju prirode i zaštiti područja iz kojih dolaze sjemenke senfa, pa tako već više od 260 godina Maille koristi sjemenke s istih polja što ukazuje na brigu za okoliš ali i konstantnu kvalitetu već dugi niz godina.
Uz sve navedeno možemo biti sigurni da uz Maille Dijon senfove svaki put dobivamo upravo ono što želimo.
Web: www.maille.com