Azijski Street Food Festival u Zagrebu: Okusi Azije, ramen radionica i Kikkoman kao službeni umak festivala

Fotograf: Sandro Sklepić/Asian street food festival

Od 23. do 29. travnja 2025., zagrebački Trg Josipa Jurja Strossmayera pretvorio se u epicentar azijske gastronomije zahvaljujući trećem izdanju Azijskog Street Food Festivala. Posjetitelji su imali priliku uživati u više od 40 autentičnih azijskih specijaliteta, od sushija i ramena do bao bunsa i mochi sladoleda, koje je pripremalo 11 kućica specijaliziranih za kuhinje Japana, Kine, Koreje, Tajlanda, Indije i Malezije .

Kikkoman – službeni umak festivala

Službeni sponzor festivala bio je Kikkoman, prirodno fermentirani soja umak. Ovi umaci, proizvedeni tradicionalnom metodom fermentacije koja traje više od tri mjeseca, sadrže samo četiri sastojka: vodu, soju, pšenicu i sol, bez dodatnih aditiva ili bojila . Kikkoman je tako dodatno obogatio autentičnost i kvalitetu ponude na festivalu.

Fotograf: Sandro Sklepić/Asian street food festival

KIKKOMAN RAMEN radionica s Nastasjom Petrić

Jedan od vrhunaca festivala bila je KIKKOMAN RAMEN radionica koju je vodila poznata Nastasja Petrić, poznatija kao @chiarin.tanjuric. Sudionici su imali priliku naučiti tehnike i sastojke potrebne za pripremu ramena, uz korištenje Kikkoman Ramen baze koja olakšava pripremu ovog tradicionalnog japanskog jela. Radionica je bila interaktivna, a sudionicima se pridružio i gost iznenađenja, chef Hrvoje Petrić, koji je pomogao pri serviranju ramena.

Više od hrane: bogat popratni program

Festival nije bio samo gastronomski događaj; posjetitelji su mogli uživati u bogatom popratnom programu koji je uključivao glazbene nastupe, radionice, silent kino i humanitarne akcije. Posebna pažnja posvećena je i najmlađima, za koje su organizirane kreativne radionice i igre .

Azijski Street Food Festival u Zagrebu još jednom je pokazao koliko je azijska kuhinja popularna i cijenjena među domaćom publikom.