Agrimontana
Tvrtka Agrimontana je nastala 1972 iz strasti Cesare Bardinija za jednim proizvodom iz regije Pijemont – kandiranim kestenom. Povodila ga je želja da pruži slastičarima polu-gotovi proizvod pogotovo kandiranog voća jer je primijetio da slastičari nemaju dovoljno vremena u pripravci istog. Povijesni proizvod je kandirani kesten a ubrzo i kandirana narančina kora narezana na „kockice“ koji su i danas stupovi proizvodnje u Agrimontani. Tijekom sredine sedamdesetih započinju s proizvodnjom džemova dok osamdesete obilježava proizvodnja marron glace.
Tvrtka danas opskrbljuje najprestižnije i najbolje restorane od Italije, Japana, Francuske i Amerike. Agrimontana je zahvaljujući korištenju visoko kvalitetnih sastojala postala lider u segmentu sladoleda a samim tim i jedini izbor za tvrtku illy kada je odlučila ući u svijet sladoleda. Kroz ovu suradnju potaknuo se razvoj i komercijalnog dijela što je kulminiralo uvođenju vrhunske Domori čokolade, tvrtke u kojoj sudjeluje illy. Zahvaljujući snažnim ulaganjima gruppo illy u visoko modernizirana postrojenja Agrimontana je u mogućnosti pružiti najvišu kvalitetu i konstantu u svojim proizvodima.
Agrimontana je ime i za autentični, pravi talijanski sladoled ,pripravljen isključivo od prirodnih i zdravih sastojaka i ne-invazivne tehnike proizvodnje. Agrimontana daje jamstvo da je njezino voće isključivo talijansko voće kontroliranog podrijetla, te da je voće kuhano pri niskim temperaturama i u minimalnom vremenu potrebnim da se očuva. Duga istraživanja provode se i zbog prirodnog pektina koji se nalazi u jabukama i citrusom voću kako bi se dobila organoleptička kvaliteta.
Web: www.agrimontana.it