,

PRIOPĆENJE: SIGURNOSNO UPOZORENJE ZA KUPCE TE POVLAČENJE LIMENIH PAKIRANJA ILLY SREDNJE PRŽENE KAVE U ZRNU (250 g)

Zagreb, Hrvatska, 16.3.2018. – Na ograničenoj količini limenih pakiranja illy srednje pržene kave u zrnu (MEDIUM ROAST GRANI-BEANS-GRAINS), datuma proizvodnje 23. listopad 2017. godine, a koja su isporučena na hrvatsko tržište, dogodila se pogreška u proizvodnom procesu. Navedena pogreška ne utječe na kvalitetu kave, međutim, može uzrokovati poteškoće s otvaranjem limene ambalaže.
U skladu sa svojom misijom, vizijom i vrijednostima, tvrtka illycaffè osjeća odgovornost i dužnost da ovim putem obavijesti sve potrošače o nezgodi koja se dogodila u proizvodnom procesu. Iako zasada nije zaprimljena nijedna pritužba glede navedenih proizvoda, illycaffè, slijedeći svoje vrijednosti, a sukladno kojima kupca uvijek stavlja na prvo mjesto, preporučuje svim kupcima da provjere dno limenog pakiranja illy srednje pržene kave u zrnu. Ukoliko dno limenke izgleda kao na desnom dijelu prikazanom na fotografiji ispod, illycaffè najljubaznije moli sve kupce da takvu ambalažu ne otvaraju te da je vrate natrag distributeru.

Pogreška u proizvodnji:
Nakon što je provela istraživanje proizvodnog procesa limenih ambalaža srednje pržene kave illy, pakiranja 250 g, illycaffè je ustanovila da ograničena količina istih ne sadrži ventil. Navedeni ventil osigurava blago otpuštanje ugljikovog dioksida iz limenke, a koji, inače, otpušta i kava u zrnu. Bez prisutnosti ovog ventila na dnu limenke, ugljikov dioksid se zadržava u limenci, stvarajući pritom poteškoće prilikom otvaranja iste. S obzirom da ne želi stvoriti rizik za svoje kupce, illycaffè povlači sva oštećena limena pakiranja (primjer oštećene limenke nalazi se u desnom kutu fotografije niže) illy srednje pržene kave od 250g čiji datum uporabe ističe 23. listopada 2019. godine.

Napomena: Ova se obavijest odnosi samo na limena pakiranja pržene kave s obzirom da limena pakiranja mljevene kave ne sadrže ventil.

Lijevo: limenka s ventilom  Desno: limenka bez ventila

Provjerom dna limenke, kupci mogu ustanoviti posjeduje li njihova limenka ventil. Ukoliko posjeduju limenku bez ventila, illycaffè, ovim putem, najljubaznije moli da istu vrate distributeru na sljedeću adresu:

Nikas d.o.o.
Jušići 69/d, 51213 Jurdani
Hrvatska

Nadalje, molimo da nam ostavite svoje kontakte kako bismo Vam mogli poslati dva pakiranja kave, a kako bismo se ispričali za nezgodu koja se dogodila.

 

Kvaliteta illycaffè
Kvaliteta illycaffè oduvijek je bila i ostala jedna od ključnih vrijednosti što dokazuje i činjenica da se tijekom cjelokupnog proizvodno procesa vrši više od 125 različitih kontrola. Slijedom navedenog, illycaffè jamči da proizvodna pogreška koja se dogodila ne utječe na kvalitetu kave stoga je ista prikladna za konzumaciju, kao i kava iz limenih ambalaža na kojima se nalazi ventil.
Ukoliko imate dodatnih pitanja ili nejasnoća, najljubaznije molimo da kontaktirate illy službu za podršku putem sljedećeg telefonskog broja +39 040 3890111.
Više informacija:
Christine Pascolo 
Giovanna Gregori 
ph. + 39 040 3890111
Christine.Pascolo@illy.com – Giovanna.Gregori@illy.com

O illycaffè
illycaffè je obiteljska tvrtka utemeljena u Trstu 1933. godine posvećena ponudi najbolje kave na svijetu. Illy predstavlja brend koji je ambasador talijanskog espresso u cijelom svijetu, a poznat je po svojoj ekskluzivnoj i jedinstvenoj mješavini 100% Arabica kave koja se proizvodi miješanjem 9 najboljih svjetskih selekcija Arabica kave. Svaki dan se u više od 140 zemalja diljem svijeta posluži više od 7 milijuna šalica kave u najboljim caffe barovima, restoranima, hotelima, uredima i domovima. illy je postao standard za espresso, a zahvaljujući trima inovacijama, illy se smatra liderom u području istraživanja znanosti i tehnologije glede proizvodnog procesa kave. 1991. godine illy je postao prvi proizvođač kave koji je osvojio “Ernesto Illy Award” za kvalitetu kave te pionir u dijeljenju izravnih savjeta, pri čemu je illy dijelio svoj know-how te plaćao premium cijenu za najbolju kvalitetu, a sve to na temelju partnerskih odnosa koji su zapisani u principima illy održivog razvoja. Tvrtka je, također, utemeljila i Sveučilište za kavu čiji je cilj jačanje i širenje culture kave, pružajući, pritom, akademski i praktični trening za uzgajivače kave, bariste i zaljubljenike kave, a sve kako bi pokrili različite domene proizvodnje kave. Sve što illy proizvodi protkano je ljepotom i umjetnošću, što predstavlja temeljne vrijednosti branda, a što je i vidljivo u svim aspektima istog – počevši od loga koji je dizajnirao James Rosenquist te preko redizajnirane illy Art Collection koja se sastoji od 100 šalica za kavu koje su dizajnirali internacionalni umjetnici. U 2016. godini tvrtka je zapošljavala 1,269 zaposlenika te ostvarila konsolidirane prihode u iznosu od 460 milijuna eura. Tvrtka, također, posjeduje otprilike 230 trgovina kao i specijaliziranih trgovina kavom u 43 države.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)