Molino Quaglia
Molino Quaglia je jedini mlin u Italiji koji koristi najmoderniju tehnologiju, aparate za optičku selekciju pojedinačnog zrna pšenice uklanjajući zrna sa i najmanjim nepravilnostima. Pšenica se melje sa kamenim blokovima, te nema ili ima vrlo malo doticaja sa zrakom tijekom mljevenja. Svako Petra brašno je označeno brojem. Broj označava kvalitetu proteina koju sadrži originalno zrno pšenice. Kvaliteta proteina utječe na ponašanje brašna prilikom pravljenja tijesta. Možete koristiti različita brašna za iste recepte. Odabirom Petra brašna za pripremu tijesta, možete biti sigurni u izvrsne rezultate. Petra 1, 3, 5 i 9 brašna su različita od “normalnog” mekanog pšeničnog brašna koje se inače koristi u pizzeriama zbog superiorne arome i okusa. Uspoređujući sa ostalim talijanskim brašnima iz kamenog mlina, Petra brašna su stabilnija za pripremu i kuhanje.
Kod Petra brašna, recept se prilagođava brašnu a ne obrnuto. Brašna se koriste slobodno i kreativno. Tijesto napravljeno od Petra brašna je bogato vlaknima (6,8% – 8,1%), a brašna mogu upiti do 10 puta više od vlastite težine. Ovaj fenomen se manje pojavljuje u 0 ili 00 brašnima jer nemaju dovoljno vlakana. Proizvodi od Petra brašna su bogatiji u okusu, laganiji za probavu i duže traju – naravno bez dodavanja konzervansa. Može se primijetiti da Petra brašna nemaju W vrijednost zbog razloga što Petra nije nastala u laboratoriju kako bi ispunila specifične želje ili recepte. Nema smisla aplicirati W indeks na Petra brašna zato što imaju široku paletu upotrebe. Kada je riječ o Petri, ono što je bitno je kvaliteta a ne kvantiteta proteina. Petra se ponaša i kao slabo i kao jako brašno, ovisno o tome kako ste ga zamijesili. Zahvaljujući svim navedenim karakteristikama i kvalitetama proizvod od Petra brašna može se prepoznati i zatvorenih očiju. Za razliku od rafiniranog brašna, proizvodi od Petre odišu okusima pšenice. Okus i aroma ostaju netaknuti tijekom kuhanja i mogu se osjetiti i nakon dodavanja ostalih sastojaka kao što su rajčica, sir, meso, riba i začini. Prirodno prisustvo masnoća, šećera i minerala u Petra brašnu znači da nije potrebno dodavati aditive jer imaju prirodno izbalansiran okus.
Petra – jer nisu sva brašna ista!