Orlando Simonelli u svojoj radionici u Tolentinu koncipira, dizajnira i izrađuje prvi profesionalni aparat za espresso kavu. Aparat dobiva naziv po godini postojanja – Simonelli 1936, i već je onda, iako dizajnerski u skladu s tadašnjom modom, tehnološki inovativan i prilično ispred svog vremena. Dok su ondašnji aparati sistemom poluge dopremali kavu, Simonelli je izumio crpku koja je  konstantno opskrbljivala aparat kavom. Koliko je to bio revolucionarni sistem za ono vrijeme svjedoči i činjenica da se  koristi još i danas u najboljim aparatima za espresso kavu.

1969. kompanija mijenja ime u Nuova Simonelli i sjedište u Belforte del Chienti te time kompanija od obrtničke radionice postaje prava industrijska struktura spremna za nove izazove. Tvrtka Nuova Simonelli je službeni aparat na WBC (Svjetsko Prvenstvo Barista) već 4 godine za redom

http://www.nuovasimonelli.com

Pogledajte video

http://www.youtube.com/watch?v=OKtw5RrtjRw

Icon izjava o sukladnosti Aurelia (265,3 KB)

Icon izjava o sukladnosti Appia (267,8 KB)

Slažem se Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više o kolačićima. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića.