Tajna izvrsnog illy espressa leži u bogatom i baršunastom balansu aroma devet vrsta 100% Arabica kave uzgojenih na  četiri kontinenta. Iz jedne tvornice u Trstu illy  svakog dana spaja 140 zemalja svijeta i više od 60 000 najboljih hotela, restorana i caffe barova.
Tvrtka illy u vlasništvu je već treće generacije obitelji Illy od 1933. godine a od 8 inovacija koje su revolucionirali postupak pripreme kave illy potpisuje tri.

Pržionica u  Trstu ima jedinstveni postupak selekcioniranja zelenih zrna kave pomoću infracrvenih zraka, dok prženje traje 12 minuta.

U postupku prženja oslobađa se oko 600-700 aroma koje specifičnim postupkom zračnog hlađenja uspijevaju zadržati u zrnu kave. Da bi se kvaliteta i aroma sačuvale do trenutka konzumiranja illy je primijenio jedinstveno pakiranje kave. Kava se puni u limenke prethodno oslobođene od zraka, potom se dodaje dušik koji čuva organoleptička svojstva.

illy kava se pakira u različitim formatima za sve prigode a možete je pronaći kao srednje prženu, jače prženu ili bez kofeina.

http://www.illy.com

pogledajte video

http://www.youtube.com/watch?v=KDOvxr3cJHc

illy Locator http://www.illy.com/wps/wcm/connect/en/locator

 

Slažem se Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više o kolačićima. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića.