Ako je kava doživljaj za pet osjetila, onda predmet koji je draži treba biti ugodan oku. S tom zamisli prije 20 godina počela je preobrazba svakodnevnog objekta šalice kako bi uživali zajedno u kavi i umjetnosti. Iz cijele ideje nastala je illy art collection  gdje nastaju mali umjetnički radovi na šalicama spajajući  užitak ispijanja espressa sa umjetnošću.

Svaka illy kolekcija započinje kao  kultna bijela illy šalica koju je osmislio poznati arhitekt i dizajner Matteeo Thun davne 1992 godine. U više od 20 godina šalice je oslikalo više od 70 vodećih svjetskih umjetnika kao što su Jeff Koons, James Rosenquist, Julian Schnabel, Robert Rauschenberger, Michelangelo Pistoletto, Marina Abramović, Daniel Buren, Louise Bourgeois, Tobias Rehberger, Anish Kapoor, Pedro Almodovar …….

Illy je partner u umjetničkim ustanovama kao što su Biennale di Venezia, Fondazione Pistoletto, Guggenheim Museum, Artissima, Frieze Art Fair, ARCO, Armory Show, sl.i u specijalni projekti sa svjetski poznatim umjetnicima.

http://www.illy.com

Pogledajte video

http://www.youtube.com/watch?v=E1HSvFCFz7c

Slažem se Ove internetske stranice koriste kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više o kolačićima. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s korištenjem kolačića.