Marolo
Paolo Marolo diplomirao 1967. godine u jednoj od najboljih talijanskih škola za enologe, kod poznatih profesora Giuseppe Dall’Olio i Veiner Salati. Te iste godine Paolo postaje i sam učitelj na tom sveučilištu, gdje pokreće važan tečaj pod nazivom “Priprema ljekovitog bilja i likera”.
Njegova strast za destilacijom je započela u tom sveučilištu, da bi 1977. godine s bratom otvorio svoju malu destileriju u obiteljskoj kući u Albi, gdje su se na vanjskim zidovima nalazile freske sv. Terezije, po kojoj je i destilerija dobila ime. U to je vrijeme, cilj bio proizvesti što veće količine rakije, tokom tijekom cijele godine a Paolo se odlučio za drukčiji pristup. Koristio je kotao koji je radio na principu banja marie a sam postupak dobivanja rakije je vrlo spor tako da se dobivaju i male količine ali zato su izuzetno kvalitetne. Paolove rakije rođene su zahvaljujući njegovim enološkim i tehničkim znanjem, svojoj strasti i svojoj tvrdokornosti da dobije samo najbolju kvalitetu.
Od njegovih prvih rakija želja mu je bila da tradicionalni, često rustikalni proizvod pretvori u izvrstan primjer umjetnosti samog destilera. Od tog vremena do danas, on je dosljedno radio isključivo sa plemenitim sortama grožđa i ostalih sastojaka. Destilerija tokom godina nije automatizirana i kompjuterizirana, nego se sve i danas radi ručno kako bi se pažljivo istraživalo i promatralo svaku fazu procesa destilacije te se sam proces uvijek može prilagoditi kvaliteti i teksturi korištenih sastojaka. Marolova destilerija Sv. Tereza blisko surađuje s vinogradarima iz različitih regija kako bi se osiguralo samo najsvježiji dropovi, a u tvornici se sve destilira u destilatoru sa dva kotla, što znači da Marolo i danas ne može destilirati velike količine alkohola, ali zato može uzeti najbolje iz sirovina koje koristi.Dio destilata se dugo pohranjuju u bačvama od bagrema i hrasta kako bi im pružili poseban miris, eleganciju u svojim aromama i prekrasnu jantarnu boju koja ga čini dragocjenim draguljem proizvodnje destilerije.
WEB: www.marolo.com